Saturday 16 June 2007

Ενα αλλιωτικο Σαββατοκυριακο

Αυτο το Σαββατοκυριακο εχω μουσαφιρη εναν 14χρονο που του αρεσουν πολυ τα γλυκα. Δεν μπορω να φανταστω τι θα κανουμε και ελπιζω να φερει αρκετα βιντεοπαιχνιδια μαζι του για να του κρατανε παρεα. Αυτο που μπορω να κανω ομως ειναι γλυκα και τα εφτιαξα με μεγαλη χαρα.

Τα κουλουρακια kletskoppen ειναι μια Ολλανδεζικη σπεσιαλιτε. Δεν εχουν μεγαλη σχεση με τα δικα μας τριφτα κουλουρακια; γινονται σκληρα, πολυ γλυκα και καραμελωμενα. Αρεσουν πολυ και, οπως αποδειχτηκε, συνοδευουν θαυμασια τα βιντεοπαιχνιδια.

Υλικα

250 γρ ζαχαρη

125 γρ αλευρι

85 γρ βουτυρο φρεσκο

75 γρ ασπρισμενα και ψιλοκομμενα αμυγδαλα

Πρεζα αλατι

Εκτελεση

Ανακατεψα ολα τα υλικα μαζι και προσπαθησα να τα ζυμωσω. Δεν τα καταφερα, βγηκε κατι που εμοιαζε βρεγμενη αμμος. Δεν ειχα ξανακανει την συνταγη οποτε δεν ειχα ιδεα πως θα επρεπε να ειχε γινει. ‘ Επλασα’ μπαλακια και τα εβαλα στην λαμαρινα του φουρνου αφηνωντας αρκετο περιθοριο για να απλωσουν στο ψησιμο. Τα εψησα σε δυνατο φουρνο (200 C), πανω πανω και για περιπου 5 λεπτα. Στο ψησιμο απλωσαν, αρχισαν να καραμελωνουν και να μοιαζουν με τα kletskoppen που ειχα φαει αλλου. Το αποτελεσμα μετραει λοιπον, και οντως η ζυμη για kletskoppen μοιαζει με βρεμμενη αμμος.

No comments: