Sunday 12 October 2008

για παρέες χαρταετικές (ή αλλίως www.curacaokites.com)

Τι παράξενο όνομα για γλύκό! Γιατι, πράγματι λέμε την πάστα φλώρα έτσι? Η ζύμη παρεπιπτόντως είναι τρομερά βολική και την χρησιμοποιώ για γλυκές και αλμυρές τάρτες.

1 πακέτο βιτάμ
400 αλέυρι
Πρέζα αλάτι
4-5 (ή και παραπάνω) κουταλιές νερό
2-3 φλυτζάνια μαρμελάδα

Ανακάτεψα το αλέυρι με το αλάτι, έτριψα το βιτάμ στο αλέυρι μέχρι να μοιάσει με ψίχουλα. Ανακάτεψα τα ‘ψίχουλα’ με αρκετό νερό μέχρι να γίνει ζύμη. Άφησα την ζύμη για πάνω από μισή ώρα στο ψυγείο (να σφίξει το βιτάμ αλλά και να τραβήξει και η γλουτένη του αλευριού). ‘Εβγαλα την ζύμη απο το ψυγείο και χώρισα περίπου το ένα τρίτο. Άνοιξα το μεγαλύτερο κομάτη σε χοντρό φύλο και το άπλωσα στο όμορφο μπλέ μου ταψάκι. Άπλωσα μπόλικη μαρμελάδα ροδάκινο. Για το ‘καλαθάκι’ απο πάνω, άνοιξα την υπόλοιπη ζύμη σε φύλο, έκοψα σε λωρίδες και τις άπλωσα ‘σταυρωτά’. Άλοιψα το ΄καλαθάκι’ με αραιωμένο κρόκο και ‘εψησα το γλυκό 30-25 λεπτά στους 175 βαθμούς.

2 comments:

Anonymous said...

Μπορείς να προσθέσεις και λίγο ούζο στην ζύμη. Δίνει πολύ ιδιαίτερη γεύση.

Μελενια said...

Καλημέρα Αugi, τέλεια η ιδέα σου. Απο τότε που την διάβασα (δυο μέρες πριν) δεν μπορώ να την βγάλω από το μυαλό μου! Έχω την εντύπωση πως θα κάνει την ζύμη ακόμη πιό τριφτή!